Financieel Administratieve Dienstverlening voor het midden en klein bedrijf
 met een persoonlijke aanpak
voor o.a. de bouwbranche, techniek en transport


Financieel Manager

Een Financieel Manager is de persoon om mee te sparren over uw plannen, uw administratie en uw doel en denkt zo veel mogelijk met u mee.
Daarom is BVS Administrateurs doorgegroeid tot BVS Administratie en Advies. En ik van administrateur naar Financieel Manager.

Van administrateur tot Financieel Manager onderweg naar aangesloten kantoor bij de NOAB. De Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen.
Zowel als persoon als kantoor zijn na certificering verplicht om jaarlijkse studiepunten te halen. Dit zorgt voor constante waarborging van processen en kennis.

Door diverse branche-informatie te verzamelen uit o.a. nieuwsbrieven en de Belastingadvies kunnen wij u adviseren over nieuwe regels en mogelijkheden binnen uw of een organisatie.

Digitalisering

Van schoenendoos administratie tot alles in een app.
Van kasbonnetjes tot tikkies, hoe gaan we om met een digitaliserende wereld?
Meer gemak voor de ondernemer, minder invoerwerk voor de boekhouder, meer ruimte voor advies van de administrateur.

We zijn geïnteresseerd in software, nieuwe mogelijkheden en gemakken voor de ondernemer en ons als kantoor, volgt u de ontwikkelingen met ons mee?

Om samen AVG Proof documenten te kunnen delen werken we met DigiRecord.
U hoeft belangrijke documenten niet meer te mailen maar kunnen beveiligd worden geupload in uw portaal.
Deze online samenwerking en dossier opbouw is ideaal voor alles wat u met ons kantoor deelt om een goede administratie voor u te kunnen voeren.
De hierin opgeslagen documenten worden gebruikt voor de samenstelling van uw jaarverslag of Belastingaangiftes.

Boekhoudkundige termen

Een boekhouding is het vastleggen van de financiële feiten van een persoon, bedrijf of instelling, het bijhouden van de financiële administratie.
Een administratie is een financiële administratie aangevuld met andere belangrijke vormen van administratie, o,a. project- en personeelsadministratie.
Een boekhouder kijkt alleen naar cijfers en hoeft geen adviezen te geven.
Een administrateur zorgt voor een goede financiële boekhouding in combinatie met en inzicht in de andere zaken maar is geen HR medewerker, alles is gericht op een goede informatiestroom.
Een accountant controleert en beoordeelt de eindcijfers van boekhouding met als doel het opstellen van jaarrekeningen en financiële overzichten. In Nederland moeten alle grote en middelgrote bedrijven, overheidsorganisaties en banken hun jaarrekening vergezeld laten gaan van een “accountantsverklaring”.
Een administrateur kan ook een jaarrekening opstellen maar mag geen accountantsverklaring afgeven, daarom noemen wij dit een jaarverslag.

Let op, in alle gevallen blijft de eigenaar verantwoordelijk voor zijn administratie.
Daarom is het voor u als ondernemer van belang om de juiste mensen om u heen te verzamelen.
Dit kan zowel intern als extern. Samen voorzien zij u van goede informatie.

Maar wanneer wordt er dan advies gegeven aan de klant?
De klant krijgt advies als hij er om vraagt, bij een accountant of administrateur.
De richtlijn is: de accountant kan u adviseren als u wilt sturen op cijfers.
Een administrateur adviseert ook over methode, systematiek en processen binnen uw administratie.
De lijn tussen een administrateur en een Financieel Manager is erg klein.

Een Financieel Manager is een (leidinggevend) administrateur met brede werkervaring en kan onderdeel van uw managementteam zijn, intern of extern aangetrokken.
Hij of zij zorgt voor een kortere lijn tussen uw bedrijf, de mensen op de werkvloer en de accountant, mocht u de getekende jaarrekening nodig hebben.